ThermoShield® kültéri (Exterieur) bevonat – adatlap

Termékleírás: A ThermoShield kültéri bevonat egy használatra kész védőbevonat, amely a thermokeramikus membrán technológián alapul.

Kötőanyag: Vízzel hígítható akrilátok.

Alkalmazási terület:

A ThermoShield Exterieur egy ellenálló védőbevonat, amely szinte valamennyi kültéren szokásos alaphoz alkalmazható. Különleges összetételéből adódóan a ThermoShield Exterieur egy egész sor energetikai felhasználást tesz lehetővé úgy a nyári, mint a téli hőszigetelésben.

A termékre jellemző tulajdonságok:

Változóan diffúz, magas ellenállóság az agresszív környezeti hatások ellen, mint pl. a szmog és ózon, kipárolgás- és oldószermentes, kiváló az UV- és időjárás állósága, hő- és fényvisszaverő-képessége, nagyon jó színtartó, nehezen éghető (B1 osztály, fán B2), termikusan csillapítja a felületet, szorpciós/diffúz felületeken nedvességszabályozó. Rugalmassága révén repedésmentes felületet képez. Jól tapad.

Műszaki paraméterek:

– sd értékek a DIN 52615 szabvány szerint:
Száraz területen: sd = 1,3
Nedves területen: sd = 0,7
– Sűrűsége a DIN 53217-2 szerint 1,01 kg/dm3
– Égési osztály: B1, fán B2
– Napfényvisszaverő képesség a DIN 67507 szabvány szerint fehér festéknél 86%
– Kémiai ellenállóság: igény esetén elküldjük a dokumentációt
– Fényesség: tompán matt a DIN EN 13 300 szerint
– Szemcsefinomság: finom a DIN EN 13 300 szerint
– Nedves dörzsállósági osztály: 2 a DIN EN 13 300 szerint
– Kontraszt -fedőképességi osztály: 2 a DIN EN 13 300 szerint

Alapozás:

A ThermoShield Exterieur bármely hordozóképes, tiszta, száraz, zsírmentes felületre – pl. műanyag, műszál, beton, új- és régi vakolás és intakt régi festékek – felhordható.
Az energetikai tulajdonságok biztosítása érdekében egy diffúz, jó minőségű alapot kell készíteni.

Az alap előkészítése:

Nyers vakolatoknál, utólagos vakolatjavításoknál: tisztítás, fluátozás. Betonnál: tisztítsuk meg a felületet, és különös gonddal távolítsuk el a zsaluleválasztó anyag maradványait, szükség esetén használjuk nagynyomású tisztítót.
Műanyagnál: vizsgáljuk meg a tapadási képességet. Nem hordozóképes régi felületeket: a bevonat fajtájának megfelelően mossuk le, pácoljuk, vagy nagynyomású tisztítógéppel vagy forró gőztisztítóval tisztítsuk meg.

Tapadást gátló alapok: mossuk, lúgozzuk és csiszoljuk le. Nedvszívó alapok: alapozás FixPlus-al.

Felhasználás:

A felhordás történhet ecset, szórás (légmentes) vagy henger alkalmazásával. Első festésnél mindenképpen két réteget alkalmazzunk. A festék felhasználásra kész állapotú. Szórásnál a szóróberendezés előírásit vegyük figyelembe. A felhordás és a kiszáradás teljes ideje alatt meg kell lennie a legalább +5 Co-nak. Az alkalmazott kötőanyag megszilárdulásához UV sugarakra is szükség van, ezért biztosítani kell a megfelelő természetes fényt. A felhasználás előtt és minden nagyobb megszakítás után az anyagot alaposan át kell keverni. A könnyebb felhasználás érdekében maximum 5 % víz adagolható. Nagy vízmegkötő-képességgel rendelkező alapoknál, ahol fennáll egy nagyobb megkötött vízmennyiség gyanúja, az első réteg Exterieur felhordása után, várjuk meg a felületi víz megjelenését, és elpárolgását. Ha ez az eset áll fen, a további réteget csak kiszáradás után hordjuk fel. Ez a jelenség nem hiányosság, hanem pontosan az Exterieur falszárító hatásának köszönhető. A rétegek felhordása között legalább 12 óra teljen el. A bevonat összes tulajdonsága a felhordás után 36 nappal alakul ki.

Szükséglet:

A szükséges mennyiség Kb. 300 ml/m2 Exterieur a 0,25 mm vastagság eléréséhez sima, nem poros és kevéssé nedvszívó felületen. A szükséges mennyiséget a felület simasága és annak nedvszívóképessége befolyásolja, javasolt felhasználási próba végzése.

A szerszámok tisztítása:

A felhasznált szerszámokat azonnal bő vízzel alaposan mossuk el. A szóróberendezés tisztítása annak előírása alapján történjen.

Színezés:

Az alapváltozat fehér (pasztellszínekhez) vagy színtelen (sötétebb színekhez). A kívánt szín, NCS, RAL, Eurotrend vízbázisú színezőpaszták adagolásával érhető el. Számítógépes keverésnél a kapott árnyalat kismértékben eltérhet a színkártyától, a felhasznált és a program által ismert alap árnyalatkülönbsége miatt.
Raktározás és szállítás
Az Exterieur-t hűvös de fagymentes helyen -az edényzet tetejét zárva – szabad tárolni. A túlzott felmelegedéstől vagy a fagy hatásától a szállítás alatt is védeni kell.
Kiszerelés
5 és 12,5 l-es vödrökben, vagy 120 l-es hordóban kapható.

Megsemmisítés:

Csak teljesen üres csomagolóanyagot dobjon a szemétbe. A maradék festéket a megfelelő gyűjtőhelyekre kell leadni. Hulladékkulcs 080103 az EAK rendelet alapján.

Biztonsági előírások:

A műszaki adatlap tartalmára nem alapulhat szerződéses jogviszony. A vevő/felhasználó a felhasználás előtt minden esetben, a szokásos módokon győződjön meg a bevonat alkalmazhatóságáról. Élelmiszertől és italoktól tartsa távol. A maradékot ne öntsük csatornákba, élővizekbe, vagy a földre.

Gyerekek elől gondosan zárjuk el. A festeni nem kívánt felületeket a szükséges módon kell védeni. Akadályozzuk meg a festék szembe és a bőrre kerülését. A festék szórásánál viseljen maszkot, a permetet ne lélegezze be.

A termékfejlesztés miatt kiadásra kerülő újabb adatlap felülírja ennek érvényességét. A megadott adatok a gyártó laboratóriumi adatai és a gyakorlati tapasztalatok alapján születtek. A termékinformációk a legjobb tudásunk és a jelenlegi technikai ismeretek alapján lettek összeállítva. Környezeti hatások, nyersanyagok, alkalmazási technikák és az alkalmazott berendezések kívül esnek az általunk befolyásolható területeken, így a mi felelőségi területünkön is.

 

Termék Kiszerelés Ár
     
Exterieur fehér  5L vödör 17459
Exterieur fehér 12,5 l vödör 41114
Exterieur accent (sötét színhez)  5L vödör 17459
Exterieur accent (sötét színhez)  12,5 l vödör 41114
History fehér 5L vödör 20416
History fehér 12,5 l vödör 47027
History accent (sötét színhez) 5L vödör 20416
History accent (sötét színhez)  12,5 l vödör 47027

 

Árajánlatot kérek:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Név
Kérjük, válasszon termékeket:
Hamarosan jelentkezünk további egyeztetés céljából