Adatlap a ThermoShield® FixPlus alapozóhoz 2004/10 állapot szerint

Termékleírás
A ThermoShield FixPlus egy alapozó koncentrátum, amely az ásványi alapok szívóképességének beállítására szolgál.
Kötőanyag
Vízzel hígítható akrilátok.
Alkalmazási terület
A ThermoShield FixPlus rögzíti a szokásos alapokat a DIN 18500 szerint, ha azok hordozóképessége nem megfelelő, valamint beállítja azok nedvszívóképességét.
A termékre jellemző tulajdonságok
A ThermoShield FixPlus-nak nagyon jó az alapba való beszívódóképessége, gyorsan szárad, légáteresztő, kipárolgás és oldószermentes. A felületen jól tapad.
Alapozás
A ThermoShield FixPlus bármely hordozóképes, tiszta, száraz, zsírmentes, nedvszívó felületre, beton, új- és régi vakolás felhordható.
Az alap előkészítése
Nyers vakolatoknál, utólagos vakolatjavításoknál: tisztítás, fluátozás. Betonnál: tisztítsuk meg a felületet, és különös gonddal távolítsuk el a zsaluleválasztó anyag maradványait, szükség esetén használjuk nagynyomású tisztítót.
Nem hordozóképes régi felületeket: a bevonat fajtájának megfelelően mossuk le, pácoljuk, vagy nagynyomású tisztítógéppel vagy forró gőztisztítóval tisztítsuk meg.
Tapadást gátló alapok: mossuk, lúgozzuk és csiszoljuk le.
Felhasználás
A felhordás történhet ecset -alulról felfelé – szórás vagy henger alkalmazásával. Az alapozót felhasználás előtt a felhordandó felület nedvszívó-képességének figyelembevételével 1:4 arányig vízzel hígítani lehet. Szórásnál a szóróberendezés előírásit vegyük figyelembe, az esetleges porlasztási veszteséggel számolni kell. A felhordás és a kiszáradás teljes ideje alatt meg kell lennie a legalább +5 Co-nak. A legtöbb esetben elegendő az alapozó egyszeri használata. Az alap túlságos nedvszívása esetén szükség lehet második rétegre is. Az alapozóra festéket felhordani 4-5 óra múlva lehet.
Szükséglet
A szükséges mennyiség Kb. 120 ml/m2 FixPlus sima, nem poros és kevéssé nedvszívó felületen. A szükséges mennyiséget a felület simasága és annak nedvszívóképessége befolyásolja, javasolt felhasználási próba végzése.

A szerszámok tisztítása
A felhasznált szerszámokat azonnal bő vízzel alaposan mossuk el. A szóróberendezés tisztítása annak előírása alapján történjen.
Raktározás és szállítás
A FixPlus-t hűvös de fagymentes helyen szabad tárolni. A megkezdett kannák tetejét ismét jól zárjuk le. A túlzott felmelegedéstől vagy a fagy hatásától a szállítás alatt is védeni kell. Megfelelő raktározás esetén minőségét a gyártástól számított 12 hónapig megőrzi.
Kiszerelés
10 l-es kannában kapható.
Megsemmisítés
Csak teljesen üres csomagolóanyagot dobjon a szemétbe. A maradék alapozót a megfelelő gyűjtőhelyekre kell leadni. Hulladékkulcs 080103 az EAK rendelet alapján.
Biztonsági előírások
A műszaki adatlap tartalmára nem alapulhat szerződéses jogviszony. A vevő/felhasználó a felhasználás előtt minden esetben, a szokásos módokon győződjön meg az alapozó alkalmazhatóságáról. A maradékot ne öntsük csatornákba, élővizekbe, vagy a földre. Élelmiszertől és italoktól tartsa távol. Gyerekek elől gondosan zárjuk el.
Az alapozni nem kívánt felületeket a szükséges módon kell védeni. Akadályozzuk meg a festék szembe és a bőrre kerülését. A festék szórásánál viseljen maszkot, a permetet ne lélegezze be. A termékfejlesztés miatt kiadásra kerülő újabb adatlap felülírja ennek érvényességét.
A megadott adatok a gyártó laboratóriumi adatai és a gyakorlati tapasztalatok alapján születtek. A termékinformációk a legjobb tudásunk és a jelenlegi technikai ismeretek alapján lettek összeállítva.
Környezeti hatások, nyersanyagok, alkalmazási technikák és az alkalmazott berendezések kívül esnek az általunk befolyásolható területeken, így a mi felelőségi területünkön is.