Homlokzati hőszigetelő rendszerek

Polisztirol

Homlokzati táblás hőszigetelő rendszerek

 

EPS 80
Polisztirol szigetelő táblák

A polisztirol nem más, mint a már jól ismert hungarocell, vagy nikecell. A polisztirol hőszigetelés létezik expandált EPS, illetve extrudált XPS változatban. Az XPS polisztirol hőszigeteléseket lábazatok szigetelésére használják.

A legtöbbet alkalmazott polisztirol szigetelés az EPS 80, amit homlokzatok hőszigetelésére használnak. Az EPS 80 hőszigetelésnek létezik grafitos változata, aminek hőszigetelő képessége kedvezőbb.

A polisztirol hőszigetelések másik fontos változata a padlók, és padlások szigetelésére szolgáló, EPS 100 lépésálló hőszigetelés. Az EPS 80, EPS G 80 és XPS változatok nemcsak külön hőszigetelő lemezként, hanem rendszerben is megvásárolhatóak: a  szigetelő táblák a szükséges mennyiségű segédanyagokkal együtt.

Kőzetgyapot

Homlokzati táblás hőszigetelő rendszerek

 

Homlokzati táblás kőzetgyapot
Homlokzati táblás kőzetgyapot
Fekvőszálas, vakolható, külső falak hő-, hang- és tűzvédelmi szigetelésére vakolt felületképzéssel alkalmazandó kőzetgyapot tábla. Teljes keresztmetszetében hidrofóbizált (víztaszító), és kiváló páraáteresztő. Megfelelő merevsége és egyéb tulajdonságai alkalmassá teszik kávaképzések, nyíláskeretek készítésére.
 
Felhasználási terület: 
Kiválóan alkalmazható új és régi építésű épületek homlokzati hőszigetelésénél.
 

Leírás:

A kőzetgyapot hőszigetelő jelentős tulajdonsága a természetesség mellett a páraáteresztő képesség. Ezért vályog, illetve gáz-szilikát falakra kizárólag ezt javasoljuk. A polisztirol homlokzati hőszigetelés használata ezeken a falakon penészesedést okozhat.