ThermoShield® fa (Nature) termékleírás

A ThermoShield Fa bevonat egy használatra kész védőbevonat, amely a thermokeramikus membrán technológián alapul.

Kötőanyag: Vízzel hígítható akrilátok.

Alkalmazási terület: A ThermoShield Nature egy ellenálló védőbevonat, amely kültéren, fa bevonására alkalmazható. A ThermoShield Nature visszaállítja és megtartja a fa természetes nedvességtartalmát.

A termékre jellemző tulajdonságok: Változóan diffúz, magas ellenállóság az agresszív környezeti hatások ellen, mint pl. a szmog és ózon, kipárolgás- és oldószermentes, kiváló az UV- és időjárás állósága, hő- és fényvisszaverő-képessége, nagyon jó színtartó, nehezen éghető (fán B2), termikusan csillapítja a felületet, szorpciós/diffúz felületeken nedvességszabályozó. Rugalmassága révén repedésmentes felületet képez. Jó tapadó képességű fedőfesték.

Műszaki paraméterek:

VOC tartalom: <13 g/l

– sd értékek a DIN 52615 szabvány szerint:

 Száraz területen: sd = 1,3
 Nedves területen: sd = 0,7

– Sűrűsége a DIN 53217-2 szerint 1,05 kg/dm3

– Égési osztály: fán B2

– Fényesség: tompán matt a DIN EN 13 300 szerint

– Szemcsefinomság: finom a DIN EN 13 300 szerint

– Nedves dörzsállósági osztály: 2 a DIN EN 13 300 szerint

– Kontraszt – fedőképességi osztály: 2 a DIN EN 13 300 szerint

Alapozás: A ThermoShield Nature bármely hordozóképes, tiszta, száraz, zsírmentes fa felületre és intakt régi festékekre felhordható. A nedvességszabályzó tulajdonságok biztosítása érdekében egy diffúz, jó minőségű alapot kell készíteni.

Az alap előkészítése: Nyersfára NaturePrimer alapozó. Festett fáról csiszolással távolítsuk el a nem fix rétegeket, ezután tisztítás és NaturePrimer-el lapozás.

Nem hordozóképes régi felületeket: a bevonat fajtájának megfelelően mossuk le, vagy nagynyomású tisztítógéppel vagy forró gőztisztítóval tisztítsuk meg. Tapadást gátló alapok: mossuk, lúgozzuk és csiszoljuk le. Az alapozót a száraz felületre – alapos felkeverés után – a festékhez hasonlóan visszük fel. Az alapozó teljes száradása után kezdhető csak a festés.

Felhasználás: A felhordás történhet ecset, szórás (légmentes) vagy henger alkalmazásával. Első festésnél mindenképpen két réteget alkalmazzunk. A festék felhasználásra kész állapotú. Szórásnál a szóróberendezés előírásit vegyük figyelembe. A felhordás és a kiszáradás teljes ideje alatt meg kell lennie a legalább +5 Co–nak.

Az alkalmazott kötőanyag megszilárdulásához UV sugarakra is szükség van, ezért biztosítani kell a megfelelő természetes fényt. A felhasználás előtt és minden nagyobb megszakítás után az anyagot alaposan át kell keverni.

Nagy vízmegkötő-képességgel rendelkező alapoknál, ahol fennáll egy nagyobb megkötött vízmennyiség gyanúja, az első réteg Nature felhordása után, várjuk meg a felületi víz megjelenését, és elpárolgását. Ha ez az eset áll fen, a további réteget csak kiszáradás után hordjuk fel. Ez a jelenség nem hiányosság, hanem pontosan a Nature szárító hatásának köszönhető. A rétegek felhordása között legalább 12 óra teljen el. A bevonat összes tulajdonsága a felhordás után kb. 36 nappal alakul ki.

Szükséglet: A szükséges mennyiség Kb. 300 ml/m2 Nature a 0,25 mm vastagság eléréséhez sima, nem poros és kevéssé nedvszívó felületen. A szükséges mennyiséget a felület simasága és annak nedvszívó képessége befolyásolja, javasolt felhasználási próba végzése.

A szerszámok tisztítása: A felhasznált szerszámokat azonnal bő vízzel alaposan mossuk el. A szóróberendezés tisztítása annak előírása alapján történjen.

Színezés: A bevonat színezése a svájci CEAC cég színpasztáival történik. A pasztagyártó színező programjának köszönhetően, keverhetők a THERMOSHIELD, a Poli-Farbe COLOUR HARMONY DECO, CaparolColor; Alpinacolor; NCS, RAL, SIKKENS 3031; NCS, RAL, BAUMIT, Caparol 3D, EUROTREND, STO, Terranova, színkártya szerinti színek. A fenti színkártyák valamelyike a legtöbb festékboltban megtalálható. A színkód alapján, megmondjuk a színezési költséget. Rendeléskor elegendő a kiválasztott szín kódját megmondani, és Ön színezve kapja meg a bevonatot. Számítógépes keverésnél a kapott árnyalat kismértékben eltérhet a színkártyától, a felhasznált és a program által ismert alap árnyalatkülönbsége miatt

Raktározás és szállítás: Az Nature-t hűvös de fagymentes helyen szabad tárolni. Az edényt mindig jól zárjuk le. A túlzott felmelegedéstől vagy a fagy hatásától a szállítás alatt is védeni kell.

Kiszerelés: 5 és 12,5 l-es vödrökben kapható.

Biztonsági előírások

A műszaki adatlap tartalmára nem alapulhat szerződéses jogviszony. A vevő/felhasználó a felhasználás előtt minden esetben, a szokásos módokon győződjön meg a bevonat alkalmazhatóságáról. Élelmiszertől és italoktól tartsa távol. A maradékot ne öntsük csatornákba, élővizekbe, vagy a földre. Gyerekek elől gondosan zárjuk el. A festeni nem kívánt felületeket a szükséges módon kell védeni. R22 lenyelés esetén káros az egészségre, R36 szemre izgató hatású S2 Gyerekek elől gondosan zárjuk el. S24/25 Akadályozzuk meg a festék szembe és a bőrre kerülését. A festék szórásánál viseljen maszkot, a permetet ne lélegezze be. A termékfejlesztés miatt kiadásra kerülő újabb adatlap felülírja ennek érvényességét. A megadott adatok a gyártó laboratóriumi adatai és a gyakorlati tapasztalatok alapján születtek. A termékinformációk a legjobb tudásunk és a jelenlegi technikai ismeretek alapján lettek összeállítva. Környezeti hatások, nyersanyagok, alkalmazási technikák és az alkalmazott berendezések kívül esnek az általunk befolyásolható területeken, így a mi felelőségi területünkön is.

 

Csak teljesen üres csomagolóanyagot dobjon a szemétbe. A maradék festéket a megfelelő gyűjtőhelyekre kell leadni. Hulladékkulcs 080103 az EAK rendelet alapján.

Vissza a termékhez