ThermoShield® fa (Nature)

A fa egyik legnagyobb ellensége a víz. A nedvesség behatol a rostok közé, és megduzzasztja a fát. A nedves fa kiváló táptalajt nyújt az egyes gombafajoknak, amelyek elszíneződéseket okoznak, és károsítják a fa szálszerkezetét is.

A másik a napsugarak hőenergiája. Amikor egy fafelület napsugárzásnak van kitéve, a fában lévő nedvesség gyorsan távozik, önmaga pedig felmelegszik. A térfogata lecsökken, szárazzá és törékennyé válik, repedezik. Megfelelő hővédelemre van szüksége.

Ez a két külső hatás váltakozva éri a fát. Ennek az állandó hatásmechanizmusnak az eredményeként repedezik szét, és kezd el vetemedni, csavarodni. Ugyanis állandó mozgásban van, hol kitágul, hol pedig összeszárad.

A ThermoShield® Nature egy csúcstechnológiás favédő bevonat, valamennyi kültéri faépítményre:

  1. A bevonat mikroszkopikus méretű, kicsiny kerámiagömböcskék millióiból áll, amelyek egy kiváló minőségű kötőanyagba egyenletesen vannak beágyazva. A kerámiaszemcsés szigetelő festék biztosítja a hővédelmet.

  2. A különleges, gyantaszerű kötőanyag egy féligáteresztő membrán funkcióját látja el. A külső térből érkező vizet egyáltalán nem engedi a fába, a belső nedvességet azonban átengedi, így – féligáteresztő membránként – optimalizálva a fa  belső nedvességtartalmát.

  3. Az alapanyag színezésével több, mint 4 000 féle színárnyalat előállítása lehetséges.

  4. A ThermoShield Nature nagyon jól fed, gyorsan szárad és oldószermentes.

  5. A ThermoShield különleges összetétele megakadályozza a gyors kifakulást. A kiváló színtartósság lehetővé teszi, hogy a felület évek múltán is kijavítható (graffiti eltávolítása), a javítás pedig alig észrevehető legyen.

  6. A nyári hővédelem a hőelosztó és hővisszaverő képessége által

  7. A bevonat penészgomba, és algaképződést gátló felületet biztosít

  8. A felület a kerámiagömböknek, a különleges kötőanyagnak, és a professzionális pigmenteknek, azaz a kerámiaszemcsés szigetelő festéknek köszönhetően tizenöt évig szinte új marad.

  9. Nem toxikus, semmilyen oldószert, és káros anyagot nem tartalmaz. Érvényes ÉME engedély.

A ThermoShield Nature hosszú éveken keresztül visszaveri a napsugarak nagy részét. A hővisszaverő hatás mindenekelőtt a kerámia gömböcskéken keresztül érvényesül, így az a színtől nagymértékben független. A ThermoShield Natur kerámiaszemcsés szigetelő festékben található kerámia biztosítja a nappali meleg gyors eloszlását ill. éjjel a felületben maradt meleg kisugárzását. A napsugarak visszaverődése és a felületen történő hő eloszlása, elvezetése miatt a fa, nem tud nagymértékben felmelegedni. Ez a fában termikus csillapodáshoz, és a nyúlási feszültség csökkenéséhez vezet. Így biztosítható a felület repedésmentessége.

A ThermoShield termékek képesek a önmagukban nedvességet tárolni. Magas külső hőmérsékleten a bevonat által a levegőből felvett nedvesség elpárolog. Párolgás okozta hőcsökkenés lép fel, amely egyúttal hűti a faszerkezetet. Ez a hatás színtől függetlenül érvényesül.

A napsugárzás visszaverődése és a párolgás okozta hőcsökkenés a forró hónapokban ingyenes „klímaberendezésként“ is működik, amely főként a faházak esetében figyelemre méltó. Hiszen a benti hőmérséklet akár további öt-nyolc fokkal is hűvösebb lesz.

Erre a hővédő hatásra főleg a készházak vannak rászorulva. Ezek az épületek jelentős vastagságú hőszigeteléssel készülnek, amelyek hozzájárulnak – a szigetelés kis pórusaiba zárt levegő segítségével – a téli fűtési energiamegtakarításhoz. Nyáron azonban a pórusokba zárt levegő pár meleg nap után felmelegszik, és ezt a meleget éjszakánként – az idő rövidsége miatt – nem képes leadni, tehát egy belül meleg faltól várom el, hogy védjen a nappali felmelegedés ellen. Természetesen erre nem képes.

Rendkívül sokat tehetek tehát a külső felületre felhordott utólagos hőszigeteléssel, a Nature bevonattal – amely hőpajzsként működik – a nyári felmelegedés ellen. A bevonatban levő kerámiagömbök a beeső hősugarak 80-86%-t visszaverik, megakadályozva a falban levő szigetelés, ezáltal az egész épület átmelegedését.

A fenti tulajdonságainak köszönhető, hogy a ThermoShield Nature kerámiaszemcsés szigetelő festék utólagos hőszigeteléssel pénzt, hűtési energiát takarít meg Önnek.

Bővebb termékleírás

Termék  Kiszerelés Nettó ár
     
NATURE favédelem fehér 5 l vödör 22310
NATURE favédelem accent 5 l vödör 22310
NATURE favédelem accent 2,5 l kanna 11177
NATURE favédelem fehér  2,5 l kanna 11177
NATURE favédelem fehér 0,75 l kanna 4264

 

Árajánlatot kérek:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Név
Kérjük, válasszon terméke(ke)t:
Hamarosan jelentkezünk további egyeztetés céljából